web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

„Deșteaptă-te, române!”, imnul național al Rep. Moldova. Faza săptămânii în Luxemburg

Iulia Modiga 14 aprilie 2019 0

 

Luxemburghezii știu adevărul istoric. În acest sfârșit de săptămână, echipa de rugby a Republicii Moldova a întâlnit echipa de rugby a Luxemburgului. Organizatorii au difuzat ca imn național al oaspeților din stânga Prutului imnul României, „Deșteaptă-te, române!”.

Iată că demersurile noastre de unificare a rugbyului românesc cu cel moldovenesc, nu rămân fără ecou 😄”, a comentat un internaut.

E vremea ca echipele reprezentative ale României și așa-zisei Republici Moldova să se unească. România n-a avut graniță la Prut. Rugby-ul este un sport inter națiuni. Iar noi cu frații din stânga Prutului suntem un neam românesc. Oricum ReUnirea se va face și la nivel politic între cele două state pentru că ReUnirea înseamnă DESTIN”, a scris Gabriel, un alt comentator din mediul online.

Portdrapelul în cămașă românească, pui de Haiduc adevărat”, a notat și Violeta.

RugbyMoldova vs LuxembourgPortdrapelul în cămașă românească, pui de Haiduc adevărat 🙂

Publicată de Violeta Gritcan pe Sâmbătă, 13 aprilie 2019

 

„Deșteaptă-te, române!” este din 1990 imnul României și primul imn al Republicii Moldova între 27 august 1991 și 7 iunie 1994.

În anii 1917- 1918, „Deșteaptă-te, române!” a fost Imnul Republicii Democratice Moldovenești.

Melodia imnului a fost compusă de Anton Pann, iar versurile și aranjamentul aparțin lui Andrei Mureșanu (1816 –1863), poet de factură romantică, ziarist, traducător, un adevărat tribun al epocii marcate de Revoluția de la 1848.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »