web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Analist politic: Independentul George Simion va obține peste 4% la alegerile europarlamentare

Iulia Modiga 5 mai 2019 0

 

Analistul politic Marius Lulea, cunoscut cititorilor de pe platforma adevarul.ro , comentează într-o postare video realizată pe pagina sa de Facebook despre șansele lui George Simion, candidatul independent la alegerile europarlamentare.

Analiza pornește de la realitatea votului precedent: “La alegerile de data trecută, independenții au reușit să ia în total undeva peste 8%. Cele mai multe dintre aceste voturi au fost obținute de către Mircea Diaconu; el a reușit performanța să adune 7%, procente cu care a putut să intre în Parlamentul European. Atunci au fost 7 candidați independenți, iar la momentul de față sunt în mod oficial 3, dar în mod real sunt doar 2, respectiv George Simion și Carmen Gregoriana, care militează, ca și George Simion, pentru construirea de autostrăzi în Moldova”.

George Simion este candidatul cu cea mai mare notorietate. Tocmai de aceea cele mai multe procente se vor duce spre acest candidat independent, susține Lulea.  Data trecută peste 90% din voturi s-au dus către persoana cu cea mai mare notorietate, în cazul de față George Simion.

Analistul este de părere că o bună parte din alegători refuză să voteze cu partidele politice, nici cu PNL sau PSD, dar nici cu USR.

El afirmă că George Simion va reuși să strângă voturile filonului naționalist, rămas neprezentat la acest moment pe scena politică din România: „acești votanți cred într-o Românie puternică, într-o România în care românismul să conteze mai mult decât interesul companiilor străine. Acești români nu se mai simt reprezentați de partidele actuale. Marea majoritate a acestora se va prezenta la vot cu încrederea că votează cu persoana care trebuie și se poate observa din agitația de pe platformele de socializare că ei se vor duce spre George Simion”.

Analistul politic afirmă că George Simion va reuși să acumuleze cel puțin 4% din opțiunile electoratului, aceasta fiind o lovitură grea primită de către partidele politice.

El afirmă că sondajele de opinie sunt realizate de companii de casă ale partidelor politice și se comportă ca niște societăți comerciale și nu ca și institute de cercetare. Acestea elimină în mod voit candidații independenți, candidați care nu pot plăti aceste sondaje, motiv pentru care ei nu apar în topul opțiunilor electoratului.

Marius Lulea consideră că “încrederea românilor în George Simion este foarte mare. Sunt zeci de mii de români care îl cunosc personal pe George Simion, români care au participat alături de el la evenimentele publice ce le-a organizat în ultimii 15 ani. Au rămas uimite partidele politice că George Simion a reușit să strângă 100 000 de semnături. Există o rețea de unioniști, patrioți adevărați, care reușesc să promoveze mesajul unirii în toată Țara.

Amintim faptul că orice candidat independent care va obține peste 3,03% din voturile la europarlamentare va obține un mandat de parlamentar european.

Marius Lulea este analist politic, autor al cărților “De ce nu iubim Rusia”, “Basarabia e România, “Mari momente din istoria Românilor și “Controverse. Mareșal Ion Victor Antonescu.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »