web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

România, număr record de secții de votare în Rep. Moldova, la alegerile pentru Parlamentul European

Liviu G. Stan 10 mai 2019 0

 

România va deschide un număr record de secții de votare în Republica Moldova – 36, la alegerile pentru Parlamentul European care se vor desfășura pe 26 mai, transmite Radio Chișinău.

În comparație cu scrutinul europarlamentar precedent din 2014, numărul secțiilor deschise în Republica Moldova este de patru ori mai mare acum. Cele mai multe secții vor fi deschise în orașul Chișinău – 12, amplasate în 7 locații.

De asemenea, în premieră, va funcționa o secție de votare la Durlești, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

La secții, deschise între orele 7.00 și 21.00, vor putea vota toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani. Aceștia vor trebui să prezinte un act de identitate valabil.

Se va putea vota cu pașaportul diplomatic, pașaportul de serviciu, pașaportul simplu, inclusiv electronic sau temporar, cu buletinul de identitate și cartea de identitate, inclusiv provizorii.  Nu va fi permis votul în baza titlului de călătorie.

În același timp, ambasadorul Daniel Ioniță a precizat că alegătorii vor putea vota doar după ce vor semna și o declarație pe propria răspundere că nu au votat și în altă parte.

Diplomatul a mai menționat că în ziua alegerilor secțiile consulare nu vor elibera acte de identitate.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »