web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Primăria Sectorului 4 al Bucureștiului, ajutor pentru românii din Ucraina: Bani pentru 4 instituții de învățământ

Iulia Modiga 13 mai 2019 0

 

Sprijin pentru comunitatea de români din regiunea Cernăuți. Primăria Sectorului 4 al Capitalei a început lucrările de construcţie a patru instituţii de învăţământ.

Primăria Sectorului 4 din Bucureşti a donat bani pentru construirea a două grădiniţe, o şcoală şi o bibliotecă, în localitățile Mahala și Ostrița. Demersul face parte dintr-un proiect-pilot, a anunțat primarul de Sector 4, Daniel Băluță.

Prima unitate de învățământ care va beneficia de sprijn financiar, în valoare de 50.000 de euro, este grădinița din localitatea Mahala.

Ne chinuim să facem o grădiniţă la Mahala. Pentru că 7000 de locuitori, la 560 de copii preșcolari avem nevoie de grădiniță. Copilul trebuie să vină la grădiniță la trei ani, să începem să-l învățăm limba română, să continuăm ceea ce fac părinții acasă. Din suflet îi mulțumim domnului Băluţă pentru ajutorul acordat, 50.000 de euro, pentru terminarea acestei grădiniţe de copii”, a declarat Elena Nandriș, edilul de Mahala.

Comunitatea oamenilor din Bucureşti vă susţine şi vă va susţine în următoarea perioadă, pentru că oameni ca voi, care se luptă să-și păstreze identitatea, care își doresc din tot sufletul să vorbească limba română, care din tot sufletul se bucură că sunt români nu fac altceva decât să ne motiveze și pe noi să facem aceste lucruri normale”, a precizat primarul Sectorului 4 Daniel Băluță.

În acest context, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a salutat decizia Primăriei Sectorului 4 alde a sprijini comunitatea de români din Ucraina prin demararea lucrărilor de construcție pentru cele patru instituții.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni are drept prioritate susținerea educației în limba română și păstrarea limbii române în Ucraina, dovadă fiind și programul de burse oferit de instituție copiilor etnici români, anul trecut MRP a dat 1650 de burse, programul continuă și anul acesta. În acest context, ne bucurăm să vedem că administrațiile locale din România ni se alătură în aceste demersuri. Vreau să-l felicit pe domnul primar Daniel Băluță și să-i mulțumesc pentru inițiativa sa, asigurându-l de întreaga noastră susținere”, a declarat Victor Alexeev, secretar de stat MRP.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »