web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

OFICIAL: Sute de mii de români din Ucraina, condamnați la dispariție

Iulia Modiga 16 mai 2019 0

 

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promulgat miercuri legea privind utilizarea obligatorie a limbii ucrainene în toate domeniile vieţii publice, ceea ce îi condamnă pe cei circa 600.000 de români din Ucraina la dispariție. Aceasta a fost una dintre ultimele acțiuni ale lui Poroșenko în calitate de șef al statului.

Legea cu privire la utilizarea limbii ucrainene ca limbă de stat stabileşte că limba ucraineană este singura limbă oficială a ţării.

Potrivit Legii, fiecare cetățean al Ucrainei și oricine dorește să obțină cetățenia ucraineană trebuie să vorbească limba ucraineană.

Limba ucraineană trebuie să fie utilizată în sectorul prestării serviciilor, în sectoarele de stat și comunale, în descrierea  și marcarea mărfurilor  și serviciilor.

Limba de stat va fi obligatorie în rândul înalților oficiali, deputați, medici, judecători, avocați, rectori ai așezămintelor superioare de învățământ, precum și în mass-media online și în publicații.

Pentru încălcarea legii se prevăd sancțiuni  administrative și sancțiuni penale, pentru sfidarea limbii de stat vor fi plătite amenzi  în valoare de  850 grivne și, de asemenea, se prevede  privarea de libertate de până la trei ani. Legea nu obligă folosirea limbii ucrainene în comunicarea personală și în timpul ceremoniilor religioase.

Autorii proiectului de lege au exclus din text o prevedere importantă pentru minoritățile naționale, aliniatul „Statutul limbii ucrainene ca limbă de stat nu poate să fie un temei pentru încălcarea drepturilor lingvistice sau ale necesităților lingvistice ale persoanelor aparținând minorităților naționale”. Acest articol de mare importanță pentru românii din Ucraina este considerat de autorii proiectul de lege fiind unul inutil și speculativ.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »