web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Reacție la profanarea crucilor soldaților români din Valea Uzului: „Este revoltător ce se întâmplă pe teritoriu românesc!”

Liviu G. Stan 17 mai 2019 0

 

Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion solicită sancționarea imediată a așa-zișilor „activiști anonimi” maghiari care au învelit în saci de gunoi crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria Dărmănești în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului.

„Este revoltător ce se întâmplă la granița dintrejudețele Bacău și Harghita, pe teritoriu românesc. Profanarea mormintelor eroilor români este o profanare a memoriei colective și a istoriei naționale! Cer pedepsirea de urgență a celor responsabili de acțiunile antiromânești, realizate la comandă pentru scorurielectorale”, a declarat George Simion, candidat independent.

Profanarea crucilor a avut loc în contextul în care vineri urma să fie inaugurat în cimitir memorialul dedicat soldaților români căzuți la datorie în timpul celor două războaie mondiale.

Cimitirul din ValeaUzului a devenit cimitir militar după Războiul de Reîntregire a Neamului. În cimitir își duc somnul de veci 1143 de militari de diverse naționalități: români, ruși, italieni, sârbi, unguri, austrieci și germani.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »