web analytics

Ziua Românilor de Pretutindeni: Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” va derula proiecte în șapte comunități istorice românești

Iulia Modiga 20 mai 2019 0

 

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) va desfășura în contextul Zilei Românilor de Pretutindeni șapte proiecte în șapte comunități istorice românești.

Evenimentele care au ca obiectiv menţinerea, promovarea şi afirmarea identităţii  culturale, etnice, lingvistice şi religioase a românilor din comunitățile istorice vor avea loc astfel: la Comrat , în Republica Moldova, pe data de 24 mai;  la  Sân Mihai  (Lokve), regiunea Voievodina, Serbia, pe data de 25 mai; la Ismail, Sudul Basarabiei, în Ucraina, pe 26 mai ; la Cernăuți, Nordul Bucovinei, în Ucraina, pe 26 mai; la Corcea, în Albania, pe 26 mai; la Vidin, în Bulgaria, pe 1 iunie; în Timoc, Serbia, la Negotin, pe 26 mai, și la Bor, pe 2 iunie.

Potrivit unui comunicat de presă al IEH, proiectele derulate cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni se încadrează în Planul de activități al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2019, aprobat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Planul poate fi consultat și pe site-ul IEH.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »