web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorită și în Basarabia istorică

Iulia Modiga 28 mai 2019 0

 

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost marcată și la Ismail, în Basarabia istorică, printr-o depunere de flori, o conferință și un spectacol. Evenimentul a fost organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH), în parteneriat cu Asociația Național-Culturală a Românilor din regiunea Odesa „Basarabia, cu sprijinul Consulatului General al României la Odesa.

Depunerea de flori a avut loc la placa memorială a Mareșalului Alexandru Averescu, din Satul Babele, raionul Ismail. Ulterior, la Centrul de Informare al României de la Ismail s-a derulat conferința „Mari personalități române din Basarabia istorică”, la care au participat reprezentanți ai asociațiilor românești din Basarabia istorică, dar și de la București, istorici, scriitori, jurnaliști, profesori de limba română de la Universitatea de Stat din Ismail, și nu în ultimul rând, administratorul Centrului de Informare al României din cadrul Universității de Stat din Ismail.

La finalul sărbătorii, ansamblurile folclorice „Opincuța” și „Dor Basarabean”, în calitate de ambasadori ai păstrării și exprimării identității naționale românești, ai cântecului, jocului și portului național românesc, au încantat publicul cu reprezentații de excepție, se menționează într-un comunicat de presă al IEH.

Publicată de Anatol Popescu pe Duminică, 26 mai 2019

 

Publicată de Anatol Popescu pe Duminică, 26 mai 2019

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »