web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ziua Românilor de Pretutindeni, marcată la Negotin, în Valea Timocului

Iulia Modiga 28 mai 2019 0

 

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost sărbătorită și de românii din Valea Timocului, la Negotin. Evenimentul a fost organizat pe 26 mai de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” de la București, în parteneriat cu Asociația pentru cultura românilor/vlahilor  din Serbia „Ariadnae Filum“.

Credincioșii Bisericii Ortodoxe Române din Serbia de Răsărit au participat la sărbatoarea Sfântului Mucenic Ioan Valahul, ocrotitorul bisericii din Negotin. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrović, Protopop  al Daciei Ripensis și Vicar al Timocului, împreună cu un sobor de preoți. A participat și o delegație a Mânăstirii Sfânta Ana din Orșova, condusă de Maica Stareță Iustina Popovici.

După slujbă a urmat un program cultural-artistic susținut de artiști din România și din Valea Timocului. Nicoleta Iancu și Mellora Ploștinaru, care au interpretat pricesne românești au fost urmate de solistele  vocale Iela Marianovici din Bor și Milița Neșici din Negotin, de soliștii instrumentali Voia Șurchici și Nicola Nicolici din Negotin, precum și de tânărul artist Milan Nikolici din Cobișnița. La eveniment au fost prezenți lideri ai comunității românești din Serbia de Răsărit și oaspeți din România.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »