web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost sărbătorită în Albania, la Corcea

Liviu G. Stan 28 mai 2019 0

 

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost sărbătorită și în Albania, la Corcea. Evenimentul a fost organizat pe 26 mai de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Societatea Culturală „Aromânii din Albania” și cu sprijinul Consulatului Onorific al României în Albania.

Sărbătoarea a debutat la ora 09:00, cu slujba religioasă de la Biserica Aromână „Sf. Sotir”(„Schimbarea la Față”).

După slujbă a urmat o conferință în sala Bisericii Aromâne, se arată într-un comunicat al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”. În deschidere a luat cuvântul președintele Societății Aromânilor din Albania, Enkeleid Çollaku. Au urmat prelegeri susținute de Stoica Daniela Carmen, Koca Vilma și Melonashi Arben, care au abordat diverse aspecte referitoare la comunitatea aromânilor din Albania, la istoria aromânilor din regiune, la dialectul aromân și păstrarea lui, dar și la obiceiurile aromânilor.

Momentul artistic al zilei a fost asigurat de un grup artistic dirijat de Vanka Kruti, din orașul Diviaka.

După conferință, participanții la eveniment au fost invitați la un cocktail. Au fost prezenți ambasadorul României la Tirana, Mircea Perpelea, președintele Asociației Culturale „Aromâni din Albania”, Enkeleid Collaku, secretarul general al instituției, Iosif Kruti, precum și reprezentanți ai asociației din diferite orașe ale Albaniei – Tirana, Durres, Fier, Berat, precum și alți oaspeți.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »