web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

O nouă provocare a separatiștilor de la Tiraspol: Vor să dea în judecată Rep. Moldova în legătură cu războiul de pe Nistru

Liviu G. Stan 29 mai 2019 0

 

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat în cadrul unei întrevederi informale cu mai mulți diplomați din regiune, că intenționează să atace în instanță Republica Moldova referitor la „agresiunea împotriva poporului Transnistriei”, transmite Radio Chișinău

El a mai spus că în cazul conflictului armat de la Nistru au avut loc „crime de război” și „crime împotriva umanității”.

De asemenea, șeful administrației sepratiste de la Tiraspol s-a referit în special la „grupul Ilașcu”, pe care îl numește „grupul terorist «Bujor»”. „Cei care l-au împușcat pe Nikiolai Ostapenko au fost decorați cu distincții de stat. Au fost aleși în parlamentele Republicii Moldova și României. A fost apreciat «actul de eroism» al grupurilor teroriste”, a afirmat Krasnoselski, potrivit novostipmr.com.

Membrii „grupului Ilașcu” au fost decorați în 2010 de către fostul președinte Mihai Ghimpu cu „Ordinul Republicii”, iar Ministerul rus de Externe a criticat această decizie, acuzându-i pe aceștia de terorism și „omoruri fratricide”. Fostul consilier prezidențial Ștefan Urâtu a declarat, referitor la reacția Moscovei, că „grupul terorist Bujor” este inventat de către serviciile speciale ale Rusiei pentru a justifica dosarele fabricate împotriva membrilor „grupului Ilașcu”.

Vadim Krasnoselski a mai declarat la întrunirea respectivă că i-a cerut președintelui Igor Dodon să ofere o apreciere juridică și politică a conflictului armat din 1992, ceea ce ar fi un pas în vederea „normalizării relațiilor moldo-transnistrene”. Igor Dodon nu a răspuns, deocamdată, acestei solicitări.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »