web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Furtună politică la Chișinău / Alegeri anticipate, numărătoarea inversă. Dodon ar putea dizolva Parlamentul

Liviu G. Stan 7 iunie 2019 0

 

PDM a anunțat că vor fi alegeri anticipate în Republica Moldova, transmite Unimedia.

„Cu regret, timp de 3 luni de zile nu s-a reușit să se găsească o maturitate politică. PD s-a arătat dispus să discute cu Blocul ACUM pentru a crea o majoritate. Cu regret, discuțiile dintre PSRM și Blocul ACUM s-au axat pe funcții. Au pus interesul lor și interesul partidelor mai presus de cetățeanul Republicii Moldova. Astăzi am ajuns, cu regret, la situația în alegeri anticipate”, a declarat Andrian Candu, vicepreședinte al PDM.

Anterior, președintele Igor Dodon a anunțat că dacă în Republica Moldova nu se formează până duminică o majoritate parlamentară şi un guvern, ar urma să dizolve Parlamentul, a anunţat joi acesta la Forumul Economic Internaţional desfăşurat la Sankt Petersburg, transmite agenţia TASS, citată de Agerpres.

„Putem forma noul guvern al Moldovei în următoarele câteva zile (…) Dacă majoritatea parlamentară şi guvernul nu sunt create până duminică, va trebui să dizolv parlamentul săptămâna viitoare, luni”, a spus Dodon.

„Sunt sigur că, dacă se formează un nou guvern, situaţia în Moldova se va schimba dramatic într-un an sau un an şi jumătate, iar mulţi investitori prezenţi aici vor veni în Moldova, pentru că vor avea interesul să o facă”, a adăugat el.

Curtea Constituţională a decis vineri că cele trei luni prevăzute în Constituţie „în care Parlamentul nou ales trebuie să formeze Guvernul curge de la data validării alegerilor”, adică din 9 martie. Prin urmare, dacă până duminică, 9 iunie, nu este format un Cabinet de Minişti, Igor Dodon este în drept să dizolve Legislativul, declanşând alegeri anticipate.

PSRM a decis în favoarea convocării de alegeri anticipate, respigând ideea unei alianțe cu PDM sau blocul ACUM.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, în noul parlament de la Chişinău au intrat Partidul Socialist (35 de mandate), PDM (30 mandate), blocul ACUM (26 de mandate), Partidul „ŞOR” (7 mandate) şi trei deputaţi independenţi. Negocierile dintre aceste partide nu au permis până în prezent formarea unei majorităţi.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »