web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Reporter Global: Rep. Moldova, alba-neagra cu federalizarea

Victor Crăiescu 11 iunie 2019 0

 

Dacă nu s-ar juca poker cu viețile oamenilor, situația actuală din Republica Moldova ar fi de „Cascadorii râsului”. Cel puțin în privința metamorfozelor la minut prin care trec unii lideri de la Chișinău prinși în beția oportunităților, scrie publicația Reporter Global într-o analiză. 

Vladimir Plahotniuc. Sursă foto: jurnal.md.

Vladimir Plahotniuc. Sursă foto: jurnal.md.

Redăm mai jos câteva extrase din articol:

Bancul zilei ni-l oferă, cu explozii de artificii, președintele Igor Dodon, de altfel un împătimit al jongleriilor cu măști și răzgândiri. În cazul socialistului, memoria declarațiilor uită feeric de ea însăși și începe să producă dereglaje și năzbâtii.

După ce a bătut palma în Legislativ cu blocul ACUM, Dodon a ieșit cu o declarație: problema transnistreană nu poate fi rezolvată prin federalizare. (Didascalie: sunet de geam spart).

Să dăm înapoi calendarul cu un an. Ba nu, cu doi. În 2017, Igor Dodon marșa pe ideea soluționării conflictului înghețat de pe Nistru prin federalizarea Republicii Moldova. Același lucru l-a susținut și în 2018. De fapt, între 2017 și 2018, Dodon și liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, au făcut un veritabil ping pong din acest subiect la întâlnirile pe care le-au avut.

Cu o subliniere însă: excesul de zel a ținut de agenda lui Dodon, Krasnoselskii fiind mult mai ponderat în a accepta o asemenea partiție teritorială. Dintr-un motiv cât se poate de pragmatic: teritoriul separatist transnistrean viețuiește administrativ din subvențiile de la Moscova și, energetic, pe „cârca” autorităților centrale de la Chișinău, care plătesc factura la gaze către Gazprom pentru regimul de la Tiraspol.

Citiți aici analiza integrală.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »