web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Parlamentul de la București va adopta o Declarație privind situația din Rep. Moldova

Liviu G. Stan 12 iunie 2019 0

 

Camera Deputaților și Senatul vor adopta o Declarație a Parlamentului României cu privire la situația din Republica Moldova, decizia fiind luată luni în ședința conducerii reunite a celor două camera, transmite Romanian Global News.

Sursă foto: ctr.ro

Sursă foto: ctr.ro

Comisiile reunite de politică externă ale Camerei și Senatului vor realiza draftul de Declarație, care va intra la plenul reunit pentru dezbatere și vot.

Potrivit discuțiilor din conducerile celor două camere, Declarația va fi adoptată cel mai târziu săptămâna viitoare.

Noul Guvern de la Chișinău a fost învestit la data de 8 iunie, premier fiind votată Maia Sandu.

La data de 9 iunie, Curtea Constituțională din R.Moldova l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte al țării și l-a numit pe Pavel FIlip președinte interimar.

Tot la data de 9 iunie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern și a emis o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat și a fost stabilită data alegerilor parlamentare anticipate, 6 septembrie.

Parlamentul României a adoptat o declarație istorică în contextul marcării Centenarului Unirii Basarabiei cu România, la 27 martie 2018. Potrivit „Declaraţiei solemne pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, dorința de Reunire a Republicii Moldova este legitimă, iar România și cetățenii ei sunt pregătiți să primească Republica Moldova în granițele sale.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »