web analytics

Deputat în Parlamentul României: Ce se întâmplă azi în R. Moldova e o urmare a politicii românești, a incompetenței crase de care au dat dovadă responsabilii noștri în politica națională, externă. Soluția? Unirea

Iulia Modiga 13 iunie 2019 0

 

Deputatul în Parlamentul de la București Daniel Gheorghe este de părere că actuala criză politică din Republica Moldova este consecința directă a politicii falimentare a statului român față de teritoriul și populația dintre Prut și Nistru și că singura soluție o reprezintă Unirea.

De 30 de ani de la Revoluția din 1989 asistăm cum o parte din trupul țării, o parte din România Mare, o parte din România sfâșiată prin pactul încheiat de sovietici și naziști s-a transformat într-un fel de gaură neagră a Europei și într-o țară care nu are absolut nicio perspectivă de dezvoltare și funcționează după toate semnele unui stat eșuat. Evident, vorbim despre Republica Moldova, Basarabia românească dintre Prut și Nistru. am văzut recent punctele de vedere ale reprezentanților Guvernului României și ale reprezentanților altor autorități executive din statul român cu privire la criza politică din Moldova, am văzut că România e practic complet defazată față de ceea ce se întâmplă acum la Chișinău. Iar acest lucru nu se petrece de ieri, de azi. Nu am fost capabili să avem nicio strategie de Reunificare.

Oligarhizarea Republicii Moldova, care se manifestă astăzi ca un stat captiv, un stat care a ajuns aproape cel mai sărac din Europa, care nu are nicio direcție în care să meargă, din care oamenii fug cu disperare este urmare a politicii românești, a incompetenței crase de care au dat dovadă responsabilii noștri în materie de politică națională, de politică externă și de strategii cu privire la direcțiile de dezvoltare și direcțiile de obiectiv de țară ale României. Însăși această criză are pe fond, în substratul său, incapacitatea noastră de a genera Unirea. Pentru că acesta este un proiect de țară: Unirea cu Republica Moldova, care trebuie să redevină parte a României, așa cum este organic și firesc. În caz contrar, Republica Moldova va fi mereu în acest ping pong ruso-german, iar noi vom asista nepăsători și vom vorbi despre ea ca despre un stat din Asia sau Africa”, a declarat în plenul Parlamentului Daniel Gheorghe.

De asemenea, parlamentarul a subliniat faptul că după integrarea euroatlantică a României, clasa politică trebuie să se reunească și să elaboreze o strategie de Reunificare după modelul german.

Avem 1 milion de cetățeni moldoveni care au și cetățenia română, iar situația din Republica Moldova ne interesează direct, pe români, în calitate de frați ai acestor oameni”, a conchis Daniel Gheorghe.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »