web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Kovesi, dorită de Maia Sandu în Rep. Moldova. Până și Voronin ar accepta o asemenea mutare

Liviu G. Stan 14 iunie 2019 0

 

Noul prim-ministru al Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, într-un interviu, că numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror general al Republicii Moldova „ar fi o soluție minunată pentru noi”.

FOTO: epohtimes-romania.com

„Ar fi un scenariu minunat pentru noi. Nu ştiu dacă doamna Kovesi ar fi interesată de asta. Şi noi, evident, îi urăm să reuşească să obţină jobul la Bruxelles în Uniunea Europeană. Dar tocmai de aceea am propus modificarea legii. Pentru că vrem să avem cei mai buni specialişti, oameni independenţi de sistemul nostru care foarte mult timp a fost implicat în tot felul de scheme de corupţie”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru Epoch Times România.

Premierul a spus că există procurori independenți și în Republica Moldova, care au fost însă ținuți departe de cazurile importante.

„Au fost ţinuţi cumva departe de cazurile importante, dar e nevoie de experienţa din afară, pentru că noi trebuie să ne mişcăm repede. Trebuie să oferim oamenilor rezultate repede şi în special pe subiectul ‘lupta împotriva corupţiei mari’. Ca să fim credibili, ca să le cerem tuturor să ne schimbăm pentru că noi cu toţii în societate trebuie să ne schimbăm. Corupţia este şi la nivel mic, şi la nivel mare. Dar ca să fim credibili, să le cerem oamenilor să-şi schimbe comportamentul trebuie să arătăm rezultate serioase în lupta noastră împotriva corupţiei mari, în special”, a susținut premierul Sandu.

Chiar și Vladimir Voronin spune că ar „accepta-o” pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, în funcția de procuror general al statului.

„Situaţia cu corupţia şi de ce am ajuns la aşa nivel de corupţie – noi toţi cunoaştem. Nu ştiu ce o să facă omul cela din străinătate, cine nu ar mai fi. Dacă ar fi doamna aceasta din România poate că aş înţelege şi chiar aş accepta”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul unei emisiuni, potrivit tvrmoldova.md.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »