web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Curtea Constituțională de la Chișinău recunoaște noua putere

Liviu G. Stan 15 iunie 2019 0

Judecătorii Curții Constituționale (CC) au anulat hotărârile din perioada 7 și 9 iunie. Magistrații s-au pronunțat la ședința de sâmbătă, în urma revizuirii actelor, transmite TV8.md.

„La baza anulării a stat situația de fapt din Republica Moldova, în special anunțul transferului de putere către Guvernul Prim-ministrului Maia Sandu și a coaliției formate în Parlamentul Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Curții Constituționale.

Potrivit CC, prin anularea actelor Curții din perioada 7-9 iunie, Legislativul condus Zinaida Greceanîi dobândește calitatea de Parlament constituțional, „fiind revigorate actele normative adoptate de acesta până acum, precum și actele adoptate de Guvernul Republicii Moldova condus de dna Maia Sandu”.

CC a declarat anterior neconstituțională alegerea conducerii Parlamentului Republicii Moldova și votarea noului Guvern, iar ulterior, a instituit interimatul funcției de președinte, după ce a decis că termenul limită în care putea fi votat un nou Guvern era 7 iunie 2019, și nu 9 iunie, așa cum se menționa anterior în spațiul public.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »