web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Elevi și profesori români din regiunea transnistreană a R. Moldova, în excursie în Țară

Iulia Modiga 24 iunie 2019 0

 

40 de elevi și profesori din regiunea transnistreană a R. Moldova, din cadrul celor opt instituții de învățământ românesc, vor avea oportunitatea să vadă orașul Piatra Neamț de la înălțime, cu ajutorul telegondolei, să viziteze Curtea Domnească a domnitorului Ștefan cel Mare, cu Biserica Domnească „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, Turnul lui Ștefan Cel mare, Muzeul de Artă, Casa memorială „Ion Creangă” din Humulești și Cetatea Neamț. Excursia tematică care are loc marți și miercuri este organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Acțiunea își propune facilitarea cunoașterii României, prin contactul cu elemente de istorie, cultură și spiritualitate românească, inclusiv prin intermediul vizitării unor obiective cultural-istorice și spirituale relevante.

În regiunea transnistreană funcționează opt școli și licee românești, aflate potrivit legislației în administrarea autorităților de la Chișinău, dar de facto sub cea a separatiștilor de la Tiraspol, iar elevii și profesorii sunt ţinte constante ale provocărilor şi hărţuirilor din partea autorităţilor separatiste, prin diverse modalităţi. Instituțiile de învățământ românesc sunt: Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din Tighina, Liceul Teoretic „Evrica” din Râbnița , Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfînt” din Grigoriopol , Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari, gimnaziul-internat pentru copii orfani din Tighina, gimnaziile din satele Corjova și Roghi, raionul Dubăsari.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »