web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Pe placul Kremlinului. Ministrul de Externe al Rep. Moldova a catalogat conflictul transnistrean ca fiind un „război civil”

Liviu G. Stan 1 iulie 2019 0

 

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, califică războiul de pe Nistru din 1992 drept un „război civil”, adoptând teza Kremlinului asupra conflictului separatist, asta în timp ce în regiunea transnistreană se află trupe de ocupație ale Federației Ruse. 

Declarația a fost făcută de Nicolae Popescu în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său de la București Teodor Meleșcanu, transmite Deschide.md.

„Un alt subiect este federalizarea R. Moldova. Vreau să vă asigur că acest subiect nu este pe agenda guvernului R. Moldova. Guvernul de la Chișinău are drept scop să ușureze viața cetățenilor noștri, care în virtutea unui război civil din ’92, trăiesc în regiunea transnitreană. Vom încerca să simplificăm viața acestor cetățeni prin accesul la documente, prin acordarea de cetățenii, prin diplome. Deci nu se pune problema federalizării pentru că nu exiastă nici majoritatea parlamentară potrivită dar și circa 80% din cetățeni nu-și doresc acest lucru. Trebuie să fi foarte vigilenți cum evoluează discuțiile noastre atât cu partenrii externi cât și cu autoritățile din regiunea tranistreană”, a declarat Popescu.

Fiind întrebat care este poziția față de trupele de ocupație ruse care încă se află pe teritoriul Republicii Moldova, Popescu a declarat că fiecare stat este în drept să aleagă ce fel de trupe să fie pe teritoriul său.

„Toate statele din lume au dreptul de a decide ce trupe străine se află pe teritoriul lor, sau nu. Reieșind din acest principiu, noi ne dorim ca Federația Rusă să-și retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova”, a răspuns ministrul de Externe.

Anterior, atât președintele Igor Dodon, cât și actualul președinte al Parlamentului de la Chișinău, Zinaida Greceanîi, au calificat războiul de la Nistru dreptrăzboi civil.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »