web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Maia Sandu, după întrevederea cu Viorica Dăncilă: „Avem nevoie de sprijinul şi experienţa României”

Iulia Modiga 2 iulie 2019 0

 

Premierul de la Chișinău, Maia Sandu, a declarat după întrevederea cu primul ministru de la București, Viorica Dăncilă, că Republica Moldova are nevoie de România.

Sursă foto: Mediafax/Alexandru Dobre

Sursă foto: Alexandru Dobre/Mediafax

Am încurajat companiile din România să vină să investească în Republica Moldova. Am evidenţiat că, în prezent, România este cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova şi am reiterat încrederea că relaţiile economice dintre România şi Republica Moldova vor continua. (…) Avem nevoie de sprijinul şi experienţa României în consolidarea capacităţilor administraţiei publice locale dar şi centrale în Republica Moldova”, a spus Maia Sandu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, după discuţiile cu omologul său din Republica Moldova, Maia Sandu, că cele două guverne vor lucra, în cadrul unui grup şi vor fi avute în vedere derularea unor proiecte noi care să „susţină avansul european” al Republicii Moldova.

Dorim să aducem o contribuţie directă la îmbunătăţirea condiţiilor de trai a tututor cetăţenilor Republicii moldova. Astfel, cele două guverne vor începe să lucreze în cadrul unui grup de lucru interguvernamental, urmând să analizăm ce proiecte în curs de derulare necesită atenţie imediată. Putem avea în vedere derularea de proiecte noi care să susţină avansul european al Republicii Moldova”, a precizat Dăncilă.

Va fi un demers concret, substanţial şi cu impact imediat din persepctiva obiectivului comun de îmbunătăţire a vieţii tuturor cetăţenilor din Republica Moldova, precum şi un reper al interesului nostru comun de consolidare a parteneriatului bilateral. Doresc să o asigur pe doamna prim ministru că România va continua sprijinul pentru Republica Moldova în raport cu partenerii europeni şi transatlantici. De asemenea, am subliniat, în discuţiile cu doamna prim-ministru şi relevanţa majoră acordată de România reglementării conflictului din regiunea Transnistriană, cu respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi cu neafectarea vectorului său proeuropean”, a mai specificat Viorica Dăncilă.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »