web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Lider unionist: Cerem demisia ministrului de externe. „Elțin, Lebedi, cazacii și Armata a 14-a nu au fost cetățeni moldoveni”

Liviu G. Stan 2 iulie 2019 0

 

Liderul unionist Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale, a cerut demisia ministrului de externe de la Chișinău, Nicu Popescu, pe fondul declarațiilor revoltătoare făcute de acesta pe marginea războiului de la Nistru. Activistul civic a avut o transmisiune live pe Facebook în acest sens, de la monumentul Maicii Îndurerate din Chișinău, construit in memoria victimelor războiului moldo-rus din 1992.

Cerem demisia ministrului de externe după ce acesta, în loc să își ceară scuze publice și-a reiterat poziția și nu a considerat că a făcut o declarație greșită”, a precizat Leașcenco.

Activistul a lansat un apel către deputații unioniști din ACUM, cerându-le să îi retragă sprijinul politic lui Nicu Popescu și să discute acest lucru la sedința alianței. Leașcenco i-a menționat pe deputații Octavian Țîcu, Iurie Reniță și Lilian Carp, singurul care nu a susținut votarea unui speaker socialist la ședința biroului politic al PAS.

În seara zilei de luni, unionistul a declarat într-o postare adresată ministrului de externe Nicu Popescu următoarele:

„Ministrul de externe Nicu Popescu trebuie să facă clarificările de rigoare și să aducă scuze publice pentru nefericita calificare a războiului moldo-rus de pe Nistru drept război civil.
Armata a 14-a, generalul Lebedi, cazacii de pe Don, pușcăriașii aduși din toate colțurile Uniunii Sovietice, nici președintele Elțîn, cel care a semnat acordul de încetare a focului, nu au fost cetățeni moldoveni, domnule ministru”
.

Șeful diplomației de la Chișinău nu s-a desolidarizat de propriile declarațiici le-a reconfirmat într-un răspuns către criticii acestui pe pagină sa de Facebook: „În timpul conflictului din 1992 ne-am aflat într-o stare regretabilă în care unii cetățeni ai Republicii Moldova s-au aflat în stare de conflict armat cu alți cetățeni ai Republicii Moldova”, a ținut să clarifice ministrul Popescu.

 

Cerem demisia ministrului de externe! Distribuiți, să afle toată lumea ce s-a întâmplat de fapt.

Publicată de Ion Leașcenco pe Marţi, 2 iulie 2019

La scurt timp după cererea de demisie făcută de Leașcenco , Nicu Popescu a admis, într-o postare pe rețeaua de socializare, că a folosit o „sintagmă nereușită” în conferința de presă susținută la București alături de Theodor Meleșcanu, ministrul de Externe al României.

„În cursul zilei de ieri, la București, am folosit o sintagmă nereușită atunci când m-am referit la conflictul transnistrean. Folosirea acestei sintagme a fost o gafă, o gafă pe care o regret și sper să depășim acest moment de neînțelegere în comunicarea mea publică., a transmis pe Facebook ministrul de Externe al Republicii Moldova.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »