web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

România va exporta gaze către Ucraina prin Republica Moldova

Iulia Modiga 20 august 2019 0

 

Compania ucraineană Ukrtransgaz şi cea din Republica Moldova, Moldovagaz, vor iniţia de la 1 ianuarie 2020 o nouă rută de import de gaze din România. Anunțul a fost făcut luni de Ukrtransgaz.

„Companiile Ukrtransgaz şi Moldovagaz (…) au stabilit soluţiile tehnice necesare pentru crearea de noi capacităţi de import în baza sistemului de gazoducte transbalcanic, pe direcţia sud-nord. Principalul obiectiv al cooperării este diversificarea reţelelor de alimentare a Ucrainei în cadrul acţiunilor de pregătire pentru perioada de toamnă-iarnă 2019/2020”, a transmis Ukrtransgaz, citată de agenţiei de presă Ukranews.

„Este de aşteptat ca până la 1 ianuarie 2020 să fie realizată o capacitate constantă pentru importuri din România de 1,5 miliarde de metri cubi pe an, indiferent de volumul fluxului tranzitului de gaz rus pe teritoriul Ucrainei”, a menționat compania ucraineană.

Gazul va fi livrat prin gazoductele Razdelnaia-Ismail şi Sebelinka-Dnepropetrovsk-Krivoi Rog-Ismail. Staţiile de distribuire a gazului din Grebeniki (Ucraina) şi Căuşeni (Republica Moldova) vor fi modernizate pentru a se putea schimba direcţiei fluxului.

Acordul Rusia-Ucraina privind tranzitul gazelor spre Europa urmează să expire în ianuarie 2020, iar autorităţile de la Kiev se tem că Rusia ar putea opri alimentarea cu gaz.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »