web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Liderul separatiștilor transnistreni vrea tancul sovietic de la Ungheni

Liviu G. Stan 30 august 2019 0

 

Liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, vrea tancul sovietic instalat ca monument în raionul Ungheni, lângă râul Prut, transmite Europa Liberă

Krasnoselski se declară îngrijorat de faptul că tancul, un monument al Armatei Sovietice, ar fi periodic vandalizat. „Dacă voi nu ştiţi să apăraţi memoria soldatului sovietic, vă rog să ni-l daţi nouă”, a spus liderul separatist joi, în cadrul unei conferințe de presă la Tiraspol.

„Este vorba despre un tanc IS-3, care este într-o stare jalnică. În plus, din câte știm noi, acesta nu figurează ca valoare istorică în Republica Moldova și nu este la balanța nimănui. Și este pur și simplu vandalizat. Iată de ce vreau să fac apel la conducerea moldovenească: dacă nu puteți să protejați memoria istorică a soldatului sovietic, dați-ne tancul nouă, Transnistriei. Noi îl vom aduce în ordine, îl vom pune pe postament și acesta va fi o mărturie vie a victoriei armamentului sovietic în Marele război pentru apărarea patriei”, a adăugat Vadim Krasnoselski.

Tancul din satul Cornești din raionul Ungheni a fost scos din râul Prut în 1982 și instalat ca monument la memorialul din localitate, cu țeava îndreptată către România.

Ultima oară, tancul s-a aflat în atenția publică în primăvara anului 2016, când ministrul Apărării de la acea dată, Anatol Șalaru, a decis să-l demonteze. Împotriva acestei intenții au protestat reprezentanți ai Partidului Socialiștilor, care au declarat că tancul este un monument istoric.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »