web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ziua Limbii Române, sărbătorită și la Academia Română

Zgherea Natalia 30 august 2019 0

 

Academia Română organizează pe 31 august dezbaterea „Zestrea noastră – limba română”, pentru a transmite mesajul că limba română este vorbită nu doar între granițele țării, ci și dincolo de ea.

„Ziua Limbii Române” se sărbătorește în România la data de 31 august, această dată fiind stabilită, în mod simbolic, cu sărbătoarea similară din Republica Moldova sub numele de „Limba Noastră”. Conform Academiei Române, această decizie a fost luată pentru  transmite mesajul că limba română este limba vorbită nu numai între granițele țării, ci și dincolo de fruntarii.

Evenimentul va avea loc în Clubul Academicienilor (Calea Victoriei nr. 125) și va fi moderat de acad. Bogdan C. Simionescu și acad. Răzvan Theodorescu. Vor mai lua cuvântul membri de onoare ai Academiei Române, scriitori de limbă română de la Chișinău, respectiv Cernăuți.

La Iași, pe 31 august-1 septembrie va avea loc congresul profesorilor de istorie și limba română, unde se va discuta despre unitatea lingvistică și istoria comună a românilor de pretutindeni. Întâlnirea va cuprinde o serie de activități menite să creeze relații profesionale între regiuni.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »