web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Elevii singurei școli românești din Taraclia au pășit cu dreptul în noul an școlar. Ce le-au adus în dar unioniștii

Zgherea Natalia 2 septembrie 2019 0

 

Unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului au contribuit cu daruri, pentru ca elevii singurei școli românești din raionul Taraclia, Republica Moldova, să aibă parte de un început de an fericit.

La școala românescă din satul Aluatu, unioniștii au adus daruri pentru început de an. Cărți românești, agende școlare și multe rechizite și-au găsit stăpânii printre picii îmbrăcați în uniformă- nerăbădători să înceapă lecțiile.

Darurile au fost strânse ca urmare a unui apel adresat tuturor unioniștilor.

Unioniștii au inimă mare. Acest lucru ni-l demonstrează ori de câte ori cerem sprijinul pentru proiecte de suflet. Anul trecut am renovat această școală și am prevenit închiderea acesteia. Anul acesta, toți copilașii s-au ales cu rechizite și alte materiale utile pentru anul de studii. Unirea face Puterea, iar împreună reușim lucruri mărețe”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele „UNIREA-ODIP”, care a participat la festivitate.

În școala românească din Aluatu învață aproape 70 de micuți. În vara anului trecut, conducerea instituției a dat un semnat de alarmă, întrucât școala era pe punctul de a fi închisă din cauza condițiilor dezastruoase în care se afla. Pereții erau deteriorați și gata să se prăbușească peste copii, podurile erau distruse și pline de mucegai, iar mobilierul era din perioada sovietică. În urma unei campanii de colectare a fondurilor organizată de unioniști, instituția a fost renovată. Pentru reabilitarea școlii a contribuit și interpreta de muzică populară din România, Irina Loghin, donând o sumă considerabilă.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »