web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Reunificarea, în prim-planul Zilei Limbii Române la Paris

Zgherea Natalia 2 septembrie 2019 0

 

Diaspora românească de la Paris cântă și dansează de Ziua Limbii Române.

Ziua de 31 august a adunat grămăjoară toți românii de la Paris. Atât cei din stânga, cât și din dreapta Prutului au încins hore în fața simbolului Franței, Arcul de triumf, dar și sub privirile curioase ale francezilor.

Este o sărbătoare cu o semnificație deosebită pentru noi, pentru toți românii, fiindcă ceea ce s-a numit suflarea românească, în special în Basarabia, a început cu o luptă pentru dreptul de a vorbi limba noastră română la noi acasă. Și pe 31 august 1989, această luptă a culminat cu revenirea la limba română, drept limbă de stat și grafia cu caractere latinești”, a declarat un basarabean prezent la eveniment.

Participanții la eveniment au fost îmbrăcați în straie naționale specifice zonelor din care provin și au fluturat un tricolor de câțiva metri, pe fundalul unui banner pe care era scris mesajul unionist „România + Republica Moldova = Reunificare”.

Și românii din Timoc au sărbătorit Ziua Limbii Române printr-o conferință, unde au discutat despre importanța acestei sărbători, amintind și despre evenimentele din 31 august 1990, când românii din Basarabia au protestat și au cerut ca limba română să devină limbă de stat, alături de alfabetul latin.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »