web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Dodon bagă bățul pe sub gard cu federalizarea R. Moldova

Natalia Zgherea 3 septembrie 2019 0

 

Președinția Republicii Moldova a elaborat un concept prin care Transnistria ar urma să primească statut special sub forma unei autonomii foarte puternice.  Despre asta a anunțat Igor Dodon, în cadrul unui interviu oferit portalului Spiegel.de. 

Întrebat despre cum ar putea fi rezolvat conflictul transnistrean și reintegrată această regiune în Republica Moldova, Igor Dodon a declarat că nu au fost începute niciun fel de negocieri, dar, în prezent, este mediul favorabil de a soluționa acest conflict.

„Încă nu am început negocierile privind o soluție politică a conflictului. Dar aș risca să spun că ne putem mișca foarte repede, deoarece consensul internațional actual privind Republica Moldova este favorabil. Mi-aș imagina că Transnistria din statul moldovenesc primește un statut special sub forma unei autonomii foarte puternice. Președinția noastră a elaborat un concept pe care îl vom prezenta partenerilor noștri de coaliție”, a afirmat acesta.

Memorandumul Kozak sau Planul Kozak, numit după inițiatorul său Dmitri Kozak, adjunctul șefului administrației președintelui rus, a fost o propunere făcută în 2003 și care viza soluționarea conflictului transnistrean prin federalizarea Republicii Moldova. Regiunea transnistreană și Găgăuzia urmau să obțină statut special, care le-ar fi permis să blocheze proiectele de legi pe care le-ar fi considerat dezavantajoase, iar trupele rusești ar fi staționat în stânga Nistrului încă 20 de ani.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »