web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

George Simion, interzis în R. Moldova în baza „estimărilor proprii” ale directorului SIS

Natalia Zgherea 4 septembrie 2019 0

Noul director al Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco, susține că precedentul director al Serviciului, Vasile Botnari, a semnat demersul către Biroul Migrație și Azil privind declararea lui George Simion drept persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, scrie cotidianul.md.

 

Într-un răspuns oferit deputaților blocului ACUM Platforma DA și PAS, Lilian Carp și Iurie Reniță, noul director al SIS susține că demersul de expulzare pe numele lui Simion, pe un termen de cinci ani, a fost semnat de Vasile Botnari și s-a făcut „în baza propriilor estimări și analizei riscurilor la care era supusă Republica Moldova, în conformitate cu prevederile legale privind contracararea activității extremiste”.

În replică, într-o postare pe Facebook, Carp susține că răspunsul este evaziv și îl întreabă pe Esaulenco dacă este vorba despre „estimările proprii ale fostului director Vasile Botnari sau ale instituției pe care a condus-o ori estimările actualei conduceri a SIS-ului”.

În vara anului 2018, în timp ce Marșul Centenarului trebuia să treacă Prutul spre Republica Moldova, George Simion nu a fost lăsat de autoritățile de la vama Leușeni. Acestuia i s-a pus interdicție pe o perioadă de cinci ani.  Interdicția de a trece Prutul stabilită de oligarhul Vladimir Plahotniuc este  menținută, și astăzi, de noul regim de la Chișinău Maia Sandu-Andrei Năstase-Igor Dodon.

Sursă foto: Lilian Carp/Facebook

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »