web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Bulgaria pune la punct Rusia pe marginea ocupației sovietice

Natalia Zgherea 4 septembrie 2019 0

 

La Sofia se va deschide o expoziție dedicată eliberării Bulgariei de naziști, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei s-a adresat Ambasadei Ruse la Sofia, cerându-le să nu folosească „termenul istoric dubios (eliberare)”.

Sursă foto: istoria.md

Sursă foto: istoria.md

La Sofia urmează să aibă loc expoziția centrului cultural și de informare rusesc „75 de ani de eliberare a Europei de Est de nazism”. În acest context, Ministerul de Externe Bulgar a făcut o declarație, care a apărut și pe site-ul instituției, prin care a cerut Ambasadei Ruse la Sofia să nu folosească „termenul istoric dubios (eliberare)” în contextul sosirii trupelor sovietice în 1944, precizează Timpul.md.

„Fără a nega contribuția URSS la înfrângerea nazismului în Europa, nu trebuie să aruncăm ochii asupra faptului că pe contul armatei sovietice se află popoarele Europei Centrale și de Est ce au primit jumătate de secol de represiune, strangulare a conștiinței civile, dezvoltare economică deformată și izolare de dinamica proceselor din țările europene dezvoltate”, se arată în declarație.

Ministerul Bulgar de Externe își mai amintește că „URSS a declarat război Bulgariei când un nou guvern democratic a ajuns la putere, anunțând încetarea legăturilor cu Germania nazistă”.

Drept răspuns, Ambasada Rusiei a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost „descurajată”.

„Expoziția are ca scop doar familiarizarea publicului bulgar cu materiale de arhivă de la depozitele rusești.”

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »