web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Pregătiri pentru alegeri: Scade numărul cetățenilor, crește numărul alegătorilor

Natalia Zgherea 5 septembrie 2019 0

 

Odată cu apropierea alegerilor parlamentare și locale din Republica Moldova, apar și primele nereguli. Numărul alegătorilor a crescut brusc cu circa 20 de mii, în condițiile în care în ultimii ani se atestă scăderea numărului de cetățeni, arată raportul Asociației Promo-Lex, care monitorizează alegerile locale generale.

Sursă foto: basarabia.md

Sursă foto: basarabia.md

În Republica Moldova a crescut subit numărul de votanți, cu circa 20 de mii, 14 mii dintre aceștia neavând viză de reședință și domiciliu în țară. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care tot mai multe localități, conform datelor oficiale, rămân fără locuitori.

Partea neplăcută este că atestăm din nou creșteri în registrul de stat al alegătorilor și creșterea comparativ cu luna decembrie a anului 2018 constituie în jur de 20 de mii de alegători, care sunt înscriși în registrul de stat. 18 ani în urmă se atesta un spor negativ al populației și este straniu de unde în registrul de stat al populației și implicit registrul alegătorilor avem creștere. Și în foarte multe localități numărul de consilieri locali a fost revizuit în scădere, ceea ce arată că numărul populației este în scădere”, a menționat Pavel Postică, expertul Promo-Lex.

Totodată, au fost înregistrate și cazuri de utilizare a resurselor administrative în favoarea unor partide politice, 8 cazuri din partea Partidului Socialiștilor, câte unul din partea PD și a unui candidat independent. Și Igor Dodon a profitat de funcția publică pe care o are, promovând activități cu tentă electorală în favoarea Partidului Socialiștilor.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »