web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

George Simion, la Conferința Consiliului Mondial Român: Avem o țară condusă de oameni mici. Demisia, dacă nu puteți nimic!

Natalia Zgherea 8 septembrie 2019 0

 

La Palatul Parlamentului a avut loc Conferința Anuală a Consiliului Mondial Român pe teme legate de comunitățile românești de pretutindeni. George Simion, liderul mișcării România Mare în Europa, a fost prezent la eveniment și a cerut, din nou, demisia secretarului de stat de la MRP, Victor Alexeev. 

 

 

Prezent la eveniment, George Simion a vorbit despre complicitatea partidelor cu UDMR, dar și despre incapacitatea instituțiilor statului român de a-i proteja pe românii din țară și din afara granițelor, cerând, pentru a doua oară, demisia lui Victor Alexeev, secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, care i-a rămas dator cu un răspuns la Izvoru Mureșului.

„UDMR-ul – această forță antiromânească, această organizație șovină, care de 30 de ani se află la putere în România cu complicitatea multora dintre așa-zis partide românești. Membrul Guvernului României, care a tolerat politica anti-românească în Harghita și Covasna și a permis discriminarea românilor de acolo,- al doilea om în statul român- s-a dus la Sfântu Gheorghe și le-a spus românilor de acolo că ar fi bine să învețe limba maghiară, că trebuie să se conformeze la limba vorbită în centrul țării. Din fericire, nu mai este acum al doilea om din stat, spunea legat de cimitirul de la Valea Uzului că n-ar trebui să ne certăm acum de la niște oase, să le mutăm de-acolo și să încheiem orice dispută”, a declarat Simion.

Despre statul român, unionistul spune că este unul mafiot, capturat, neavând nici la București, nici la Chișinău pe cineva care să servească interesele poporului român, iar secretarului de stat îi sugerează să nu mai tolereze ilegalitățile care se întâmplă.

„De-asta, domnule secretar de stat, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului v-am întrebat- dacă tot nu puteți face nimic, de ce nu vă dați demisia? Mi-ați rămas dator cu un răspuns. Ar trebui să vă dați demisia dvs și toți cei care spun că ei sunt într-o poziție mică și nu pot face nimic, suntem o țară care odată a fost mare și suntem conduși de oameni mici”, a încheiat liderul mișcării România Mare în Europa.

Totodată, George Simion a precizat că luni, la ora 17:00, va avea loc un protest în fața Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Este vorba despre protestul care se va desfășura sub genericul ,,Dacă nu vă descurcați, plecați!”. Mai multe detalii despre eveniment aici.

În luna august, aflați la Izvoru Mureșului, unionistul i-a reproșat demnitarului că n-are „valoare” și că nu a manifestat interes față de cetățenii României din comunitățile de peste granițe, precum cele din Ucraina, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Albania și Republica Moldova, apoi, în prezența acestuia, i-a cerut demisia.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »