web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cu ce gând merge ministrul de externe al R. Moldova la Moscova

Natalia Zgherea 10 septembrie 2019 0

După trei ani, un ministru de Externe al Republicii Moldova face o vizită de lucru în Federația Rusă. Nicu Popescu îi va cere omologului său rus, Serghei Lavrov, retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al ministerului, Ministrul de Externe, Nicu Popescu, urmează să efectueze o vizită de lucru în Federația Rusă în 11 septembrie. În cadrul vizitei, ministrul va avea o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov, dar și cu alți oficiali ruși din Duma de Stat și Consiliul Federației, reprezentanții diasporei moldovenești și societății civile.

Popescu va discuta despre modalitățile concrete de normalizare a relațiilor bilaterale, precum și despre căile de restabilire a dialogului politic și cooperării comercial-economice.

Printre subiectele zilei se va număra și necesitatea retragerii necondiționate și complete a militarilor și munițiilor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

După războiul moldo-rus de pe Nistru, Federația Rusă a impus un regim de ocupație în regiunea transnistreană și a transformat teritoriul în bază militară pentru armata sa. Obligațiile internaționale de retragere nu se respectă. Formatele de monitorizare a situației, de genul 5+2, sunt ineficiente și se află sub influența Rusiei.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »