web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Pod de carte românească peste Prut. Suburbiile din Chișinău vor primi daruri

Natalia Zgherea 12 septembrie 2019 0

 

Campania „100 de mii de cărți pentru Centenar” oferite de România Republicii Moldova continuă. Zeci de instituții de învățământ au primit în dar, de anul centenar, cărți românești, iar tradiția continuă și în acest an. Peste 100 de volume au ajuns astăzi la gimnaziul din Trușeni, scrie TVR Moldova.

România vine din nou cu surprize pentru elevii din Republica Moldova. Lotul de cărți aduse de peste Prut conține volume pentru copii, cărți ale marilor scriitori români și literatură universală. Elevii spun că acum vor trece mai des pe la biblioteca școlii.

Biblioteca avea mare nevoie de titluri noi de carte.

„Cărțile cu titluri românești sunt foarte importante pentru instituția noastră, pentru că în ultimul timp bibliotecile noastre s-au sărăcit”, a declarat directoarea Gimnaziului „Trușeni”, Ana Apostu.

Campania ,,100.000 de cărți pentru Centenar”, inițiată în comun de către deputatul Constantin Codreanu și președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, vizează 100 de biblioteci rurale din Republica Moldova confruntate cu un deficit acut de carte românească.

„Ne-am propus ca în următoarele luni să ajungem în toate localitățile din suburbiile municipiului Chișinău. Am veniti aici la Trușeni, vom merge și la cealaltă instituție din localitate, vom ajunge și la Durlești, la Sîngera, la Tohatin”, a menționat Ion Leașcenco.

Campania a început la sfârșitul anului 2017 și va continua până în anul 2020.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »