web analytics

Învinuiri grave la adresa lui Andrei Năstase după decizia Curții de Apel Chișinău. Ce spune primarul ales

Ana Marchitan 9 octombrie 2019 0

 

Mai mulți candidați unioniști la funcția de primar al mun. Chișinău au reacționat marți seară la decizia  Curții de Apel care a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase, câștigat la alegerile locale repetate din 2018. Unioniștii l-au învinuit pe Năstase că ar avea o înțelegere ascunsă cu președintele pro-rus Igor Dodon, care ar influența  justiția din Republica Moldova.  

Justiția lui Plahotniuc a murit, trăiască justiția lui Năstase și Dodon!”, așa și-a început postarea pe o rețea de socializare, Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcția de primar al mun. Chișinău.

Mandatul lui Andrei Năstase trebuia validat, este indiscutabil acest lucru. Faptul însă că aceasta se face în plină campanie electorală, cu 10 zile înaintea încheierii acesteia, este o imixtiune directă și gravă a justiției în alegeri, precum și o tehnică de manipulare”, a menționat Dorin Chirtoacă

Sursa a mai întrebat „care mai este sensul alegerilor din 20 octombrie, dacă azi statul R. Moldova, prin Curtea sa de Apel, ne spune cine este primarul Chișinăului?!

O reacție în acest sens a avut și Octavian Țîcu, candidatul PUN șefia primăriei mun. Chișinău. Acesta a subliniat că „binomul Plahotniuc-Dodon s-a transformat în binomul Năstase-Dodon și nimic nu s-a schimbat”.

Țîcu este de părerea că „asemeni lui Plahotniuc, Andrei Năstase se face că luptă cu Dodon prin declarații publice menite să convingă electoratul ce adversari ireconciliabili sunt dar, în același timp, judecătorii lui Dodon, în plină campanie electorală îl înscăunează primar, la fel cum i-au și luat funcția”.

În cele din urmă, candidatul PUN îl invită pe Andrei Năstase și restul deputaților Blocului ACUM, „dacă sunt sinceri și nu doar declarativ anti-Dodon, în acest ultim ceas, să depunem împreună plângere penală împotriva lui Igor Dodon și să votăm în Parlament suspendarea lui”.

Valeriu Munteanu, un alt aspirant la șefia Chișinăului, a avut un comentariu scurt la acest subiect, dând de înțeles că justiția din Republica Moldova este un circ. „Opriți Circul, vreau să cobor!… Ce s-a întamplat astăzi cu justiția noastră arată un singur lucru: republica noastră a intrat în faliment în timpul guvernării moldo-comuniste, s-a prăbușit pe vremea guvernării moldo-europene și acum o intrat în zid, în vremea moldo-ruso-europenilor! Nu ne mai sacrificați copiii într-o republică fără viitor! Faceti Unirea iresponsabililor! Opriți circul moldovenesc! Vreau să cobor!”, a scris candidatul.

La rândul său, Andrei Năstase a declarat astăzi într-o conferință de presă că este „nu doar primarul ales, ci și primarul legitim”. „Cu toate acestea, mergem înainte în aceasta campanie pentru a ne bate democratic pentru Chișinău, pentru centura lui de aur, suburbiile, pentru oamenii care au fost nedreptățiți prin furtul votului”, a subliniat candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al mun. Chișinău.

El povestit că decizia Curții de Apel Chișinău l-a surprins, ieri, la o întâlnire cu alegătorii. Năstase este ferm convins că această decizia se datorează reacției CEDO, care solicitat explicații Guvernului Republicii Moldova. „Doar datorită faptului că CEDO a cerut explicații Republicii Moldova, după o vădită premeditată întârziere, după un an de zile, a apărut această decizie judecătorească”, a adăugat Năstase.

Amintim că marți, Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău din 19 iunie 2018.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »