web analytics

Premierul României: R. Moldova, Balcanii de Vest și Georgia au dreptul de a adera la UE

Ana Marchitan 9 octombrie 2019 0

 

Viorica Dăncilă, premierul României, a declarat că „Republica Moldova, statele din Balcanii de Vest și Georgia au dreptul de a adera la UE”, iar integrarea europeană a acestor state va întări blocul comunitar și va consolida pacea. Afirmația a fost făcută  la evenimentul de semnare a Declaraţiei comune privind integrarea ţărilor din Balcanii de Vest în UE, transmite Agerpres.

Sursă foto: Mediafax/Alexandru Dobre

Sursă foto: Mediafax/Alexandru Dobre

Documentul a fost semnat, alături de social-democraţii români, de Sergei Stanishev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, şi de reprezentanţi ai partidelor de centru-stânga din Grecia, Croaţia, Ungaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, Albania, Serbia.

Este un moment semnificativ pentru ţările noastre şi pentru mişcarea de centru-stânga din regiunea Balcanilor. De asemenea, am semnat astăzi Acordul de cooperare între Partidul Social Democrat şi partidele invitate, pentru a instituţionaliza sprijinul reciproc pentru atingerea unor obiective comune. Prin Declaraţia comună semnată astăzi la Bucureşti, Partidul Social Democrat şi România, dar şi partidele de centru-stânga din Croaţia, Grecia, Bulgaria şi Ungaria, se angajează să susţină şi mai puternic ţările din Balcanii de Vest, o susţinere importantă, o susţinere pe drumul european, o susţinere care va fi din ce în ce mai evidentă în discuţiile avute la Bruxelles, dar şi prin cooperarea pe care o vom avea în perioada următoare”, a menționat premierul de la București. 

Viorica Dăncilă a ținut să precizeze că va transmite către Comisia Europeană textul Declaraţiei comune, prezentând astfel la Bruxelles o nouă dovadă a solidarităţii regionale, dar şi a dorinţei de a accelera procesul integrării Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană.

Ea a dat asigurări că România şi PSD vor susţine ferm din interiorul UE aspiraţiile europene ale vecinilor şi prietenilor noştri din regiunea balcanică, iar integrarea europeană a acestora va întări Uniunea Europeană, va consolida pacea, solidaritatea, prosperitatea în regiunea balcanică.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »