web analytics

Maia Sandu, în cazul Andrei Năstase, fost și actual primar de Chișinău

Ana Marchitan 9 octombrie 2019 0

 

Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, susține că nu are încredere în sistemul judecătoresc, iar decizia de ieri a Curții de Apel Chișinău, prin care i-a fost validat mandatul de primar al mun. Chișinău lui Andrei Năstase, nu face decât să confirme că acesta trebuie „curățat”. Declarația a fost făcută miercuri, după ședința Guvernului.

Este un exemplu care demonstrează decizia aberantă de anul trecut și, dacă vedem că anumite personaje care au participat la luarea acelei decizii se regăsesc printre cei care au luat acum altă decizie, avem o dovadă în plus despre faptul că sistemul judecătoresc este într-o situație dezastruoasă și că trebuie curățat. Altfel, toate aceste decizii vor ridica semne de întrebare”, a  explicat Maia Sandu.

Premierul speră că această că această decizie nu reprezintă  dorința magistraților „de a se da bine pe lângă noua putere”.

Amintim că în seara zilei de 8 octombrie, Curtea de Apel Chișinău a casat hotărârea Judecătoriei Chișinău din vara anului trecut, prin care au fost anulate rezultatele alegerilor locale din 2018, în urma cărora, Andrei Năstase, președintele PPDA, a fost ales primar de Chișinău.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »