web analytics

România, alături de singurul liceu românesc din Comrat. Vestea bună pentru elevii și profesorii Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu”

Natalia Zgherea 11 octombrie 2019 0

 

Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat este unica instituție cu predare în limba română din oraș. Guvernul României le-a dat o veste bună elevilor și profesorilor – a aprobat alocarea a circa 780 de mii de euro din Programul de asistență pentru Republica Moldova, bani necesari pentru construcția unui bloc de studiu adiacent liceului. Astfel, în câteva luni va începe construcția clădirii.

Liceul ,,Mihai Eminescu” din Comrat

Premierul Maia Sandu, aflată în vizită de lucru în regiune, a vizitat liceul românesc „Mihai Eminescu” din Comrat, unde a adus vestea bună despre alocarea a peste 780 de mii de euro din partea Guvernului României, pentru construcția blocului de studiu. Contribuția autorităților din UTA Găgăuzia pentru realizarea proiectului va fi de circa 250 de mii de euro.

Șeful Executivului a vorbit despre sprijinul Guvernului în soluționarea problemei predării limbii române copiilor din grădinițe.

„Înțeleg că problema constă în lipsa unor cadre specializate în acest domeniu. În fond, în câțiva ani ne-am putea trezi fără profesori de matematică, fizică, sau chimie. De aceea, se lucrează intens pentru a lua măsuri urgente și, mai ales, pentru a face ordine în educație”, a spus Maia Sandu.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »