web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Guvernul Republicii Moldova dezaprobă marcarea celor 20 de ani de existenţă a regimului de la Tiraspol

Angela Grămadă 1 septembrie 2010 1

Guvernul de la Chişinău aprezentat astăzi o Declaraţie cu privire la manifestaţiile dedicate celor 20 de ani de la apariţia regimului separatist din partea stângă a Nistrului. Conţinutul Declaraţiei a fost făcut public de către viceprim-ministrul Victor Osipov, în cadrul unui briefing, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Executivului.

În textul Declaraţiei sunt menţionează următoarele lucruri:

„Guvernul Republicii Moldova dezaprobă marcarea cu fast a celor 20 de ani de la autoproclamarea regimului neconstituţional în raioanele de est ale ţării. Considerăm neavenite şi orice gesturi, care ar încuraja ideea mişcărilor separatiste, create în pragul destrămării URSS. Atunci fosta oligarhie sovietică a organizat în regiunile, unde existau premise, acţiuni de nesupunere faţă de autorităţile republicilor-membre, pentru a împiedica obţinerea independenţei acestora.”

Tot prin acelaşi document autorităţile de la Chişinău încurajează neparticiparea la aceste manifestaţii a unor oficiali cu rang înalt ale altor state, cu referire directă la Federaţia Rusă şi Ucraina, care şi-au anunţat deja prezenţa la eveniment. Conform publicaţiei ruse Nezavisimaya Gazeta, însuşi ministrul de externe rus, Serghei Lavrov l-a însărcinat pe Valeri Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău să participe la aceste activităţi, organizate de autorităţile nerecunoscute de la Tiraspol.

Victor Osipov a adăugat şi următoarele:

„În ceea ce ţine de eventualii oaspeţi de peste hotare, invitaţi la manifestările de la Tiraspol, Guvernul Republicii Moldova cheamă reprezentanţii altor state să se abţină de la asemenea acţiuni, precum şi de la declaraţii, care ar aduce atingere independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru, contînd pe respectarea bunelor relaţii bilaterale şi a principiilor dreptului internaţional.”

Pe 02 septembrie 2010, la Tiraspol vor fi organizate manifestaţii culturale şi o paradă militară, prin care se va consemna apariţia în urmă cu 20 de ani a regimului necontituţional de la Tiraspol.

Sursa: MOLDPRES.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. More Bonuses 14 iunie 2018 at 11:17 - Reply

    I simply want to tell you that I’m all new to blogs and honestly loved you’re web-site. Almost certainly I’m likely to bookmark your blog . You certainly have superb writings. Kudos for revealing your blog site.

Leave A Response »