web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Institut Cultural Român la Chişinău. Nu se ştie unde.

Victor Crăsescu 22 septembrie 2010 1

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu“ de la Chişinău va fi inaugurat miercuri, 29 septembrie 2010. La ceremonia de deschidere vor participa ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă, preşedintele Institutului Cultural Român, Horia-Roman Patapievici, ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă şi directorul ICR „Mihai Eminescu“ Chişinău, Petre Guran. Cu această ocazie va avea loc un concert în Sala cu Orgă din Chişinău.

Instituţionalizarea unei „case a culturii române” în Republica Moldova a constituit o prioritate a politicii externe româneşti, iar ICR „Mihai Eminescu“ de la Chişinău îşi propune edificarea unor punţi spirituale noi între cele două maluri ale Prutului, regăsirea şi consolidarea comunităţii de limbă, cultură şi tradiţii anunţă un comunicat al ICR.

Deşi până la lansare mai sunt 7 zile, nu se ştie încă care va fi sediul noii filiale a ICR. Guvernul de la Chişinău, condus de la Vlad Filat, intenţiona să ofere în acest scop reşedinţa prezidenţială din strada Nicolae Iorga, nr.24, însă colegii săi de alianţă nu au fost de acord cu schimbarea destinaţiei finale a clădirii. În urma unei discuţii purtate de prim-ministrul Republicii Moldova cu ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă, s-a stabilit identificarea unei alte clădiri care va servi drept sediu pentru cea mai nouă secţie a Institutului Cultural Român.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »