Ministrul Muncii din România, Mariana Câmpeanu, a efectuat o vizită în Rep. Moldova, la invitația omologului său, Valentina Buliga. În cadrul întrevederii oficiale, au fost trasate mai multe obiective de viitor și stabilite anumite priorități în comunicarea și colaborarea bilaterală.
„Suntem o țară mică cu un viitor mare, și avem nevoie de sprijinul dvs. și a României în integrarea europeană, drumul pe care am pășit. Am reușit implementarea mai multor reforme sociale, conducându-ne de legislația europeană. De foarte multe ori, legile României ne-au servit drept exemplu și ne ghidăm după ele”, a declarat Valentina Buliga.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii, Protecției sociale și Familiei din Rep. Moldova, Valentina Buliga a spus că își dorește și în continuare o colaborare eficientă cu România. Totodată, ministrul Muncii din Rep. Moldova a anunţat că împreună cu autorităţile de la Bucureşti vor iniţia mai multe proiecte, precizând că Republica Moldova va urma exemplul României în ceea ce priveşte combaterea muncii la negru şi protecţia drepturilor copilului.
„Sper în aderarea Republicii Moldova cât mai urgent la Uniunea Europeană. Astfel vom putea fi, vorba românului, umăr la umăr. Pentru că avem nevoie de sprijin reciproc și trebuie să vă spun că nu doar Republica Moldova are ce învăța de la noi, dar și noi ne putem inspira de la voi. Începând cu acest moment, suntem deschiși să discutăm orice problem apărută și să oferim sprijinul nostru”, a spus ministrul Muncii din România.
Delegațiile celor două ministere au abordat mai multe subiecte sociale de importanță majoră , inclusiv așa-numită Lege a zilerului, pensiile, incluziunea social, persoanele cu dizabilități și drepturile cetățenilor din Rep. Moldova aflați la muncă în România și viceversa.
Ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice din România, Mariana Câmpeanu, va efectua în perioada 19-20 septembrie o vizitã de lucru la Chişinău, la invitaţia omologului său din Republica Moldova, Valentina Buliga, în vederea dezvoltării relaţiei bilaterale între cele două ministere şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora. .