Limba română a fost introdusă și în Constituția Republicii Moldova la scurt timp după ce Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale de la Chișinău, a semnalat că în textul Legii Supreme figurează sintagma „limba moldovenească”.
Astfel, administratorii portalului legis.md, unde sunt publicate toate legile adoptate de Parlamentul de la Chișinău și promulgate de președintele Republicii Moldova, au înlocuit sintagma „limba moldovenească” cu limba română în textul articolului 13 din Constituție.
Prin urmare, aceștia au respectat recenta decizie a Parlamentului de la Chișinău, care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația Republicii Moldova, inclusiv în Constituție.
Modificările au fost făcute după ce astăzi Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale, a semnalat că în Constituția Republicii Moldova a fost păstrată sintagma „limba moldovenească”, fiind exclusă doar partea că aceasta funcționează pe baza grafiei latine.
Menționăm că Parlamentul de la Chișinău a votat, la 16 martie, în lectură finală, proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația Republicii Moldova.
Ulterior, această lege a fost promulgată de președintele Maia Sandu și publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
Legea implementează Hotărârea Curții Constituționale din 5 decembrie 2013, prin care s-a stabilit că limba oficială a Republicii Moldova este limba română, așa cum este scris în Declarația de Independență, care prevalează asupra Constituției.