Printr-un joc antreprenorial pentru fermieri desfășurat la Centrul de Excelență în Transporturi din Chișinău, tinerii din R. Moldova beneficiază de educație financiară. Jocul face parte dintr-un proiect implementat datorită cooperării între R. Moldova și Germania.
Atât jocul de afaceri Agribusiness, cât și jocul de Economii au fost implementate în cadrul proiectului „Acces la finanțare pentru dezvoltarea durabilă și adaptabilă la climă a zonelor rurale din Republica Moldova”.
„Jocurile de afaceri reprezintă o metodă inovativă care a fost elaborată de către organizația German Sparkassenstiftung cu suportul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. Începând cu luna august 2022 și până în luna mai anul curent, în țară per total au fost implementate 40 de astfel de jocuri, atât de Economii, cât și de Agribusiness, cu un număr total de aproximativ 1000 de participanți”, a declarat reprezentanta organizației German Sparkassenstiftung Moldova, Aurelia Nacu.
Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Uebber, a declarat că Germania prin intermediul Ambasadei implementează deja de 15 ani proiecte de creștere a posibilităților economice a tinerilor din R. Moldova.
„Peste 12 mii de elevi au beneficiat în cadrul acestui program, au devenit deja absolvenți sau mai beneficiază. Lucrăm cu 44 de instituții de învățământ și cooperăm cu 280 de companii, pentru că aceasta este un model de învățământ dual care presupune atât partea teoretică, dar și practică în cadrul agenților economici. Avem o experiență foarte bună în cadrul acestor proiecte. 71% din absolvenții acestor proiecte își găsesc un job ulterior”, a afirmat oficialul.
În luna aprilie a fost lansată o hartă electronică care se concentrează pe cooperarea oficială bilaterală pentru dezvoltare, precum și pe „microproiectele” Ambasadei Germaniei la Chișinău. Aceasta oferă o imagine de ansamblu a ariei geografice a cooperării finanțate de stat între R. Moldova și Germania și câteva detalii tehnice pentru fiecare proiect.