Televiziunile şi site-urile de ştiri din Republica Moldova au un grad scăzut al pluralismului mediatic intern, reiese dintr-un studiu făcut de Asociaţia Presei Electronice.
Din studiul „Pluralismul intern al mass–mediei din Republica Moldova: oportunitate şi realitate” reiese că legislaţia internă nu poate contracara apariţia monopolului sau a poziţiilor dominante din piaţă. Dezinteresul redacţiilor de a-şi diversifica produsele, de a respecta deontologia profesională ori lipsa de interes pentru pluralism mediatic, în general, menţin presa din Republica Moldova aproape de monopol.
Pentru schimbarea situaţiei, este necesară schimbarea legislaţiei care să împiedice monopolul, să susţină concurenţa loială şi protecţia reală a concurenţei pe piaţa mediatică şi cea a publicităţii, independenţa instituţiilor care reglementează piaţa media şi independenţă politică şi economică a instituţiilor de presă.
Studiul a luat în considerare opt posturi de televiziune, Publika TV, Jurnal TV, 2Plus, Moldova 1, Prime TV, Pro TV, Canal 3, TV 7 şi opt site-uri de ştiri, Unimedia.info, Realitatea.md, Deschide.md, Hotnews.md, Noi.md, ABCnews.md, Politic.md, Moldova.org.