În Parlamentul de la București ar putea fi înființat Grupul de prietenie România – Republica Moldova.
Deputatul liberal Grigore Crăciunescu a emis o declarație politică prin intermediul căreia argumentează necesitatea funcționării unui grup de prietenie la nivelul celor două parlamente, de la București și de la Chișinău. ,,Parlamentul României are înfiinţate numeroase grupuri parlamentare de prietenie cu ţări de pe tot cuprinsul mapamondului, inclusiv cu Republica Socialistă Vietnam. Printr-o împrejurare nefericită, Parlamentul României a omis constituirea unui grup de prietenie cu Republica Moldova.
Acest lucru pare explicabil dacă ţinem cont de existenţa unei Comisii comune pentru integrare europeană între Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, înfiinţată încă din anul 2011. Constatăm că această Comisie înfiinţată acum 4 ani este doar o poveste frumoasă, aceasta nu s-a întrunit în nicio şedintă de la data constituirii”, a explicat acesta.
În viziunea parlamentarului care face parte din grupul ,,Prietenii Unirii”, este dificil de înțeles de ce până în prezent nu a fost constituit un grup de susținere comun celor două legislative, de la București și de la Chișinău. ,,Cu toții cunoaștem sprijinul pe care țara noastră îl acordă fraţilor noştri de peste Prut concretizat în numeroase acorduri de asistenţă și colaborare la nivel guvernamental, între diverse ministere din România şi din Republica Moldova și cu atât mai greu de înțeles mi se pare lipsa unei astfel de colaborări la nivel parlamentar. Acest grup de prietenie ar putea întări relaţiile dinte cele două ţări româneşti, ar putea contribui la cunoaşterea mai aprofundată a problemelor cu care se confruntă Republica Moldova în parcursul ei european”, consideră Grigore Crăciunescu.
Deputatul de la București a mai precizat că va propune liderului de grup de la PNL, din Parlament, să înainteze o cerere Birourilor permanente ale celor două camere pentru înfiinţarea Grupului de prietenie România – Republica Moldova.