Domnule președinte al României, Klaus Iohannis, nu era mai util dacă i-ați fi îndemnat pe cetățenii Republicii Moldova să își exercite dreptul la vot? Ieșirea publică recentă pe subiectul pe care nu îl stăpâniți și pe care îl neglijați – cel de-al doilea stat românesc – indică cel puțin o resemnare față de victoria potențială a lui Dodon. Nu cădeți pradă tezelor moscovite – „dacă România sprijină românismul în Republica Moldova, atunci provoacă rușii”.
Domnule președinte Klaus Iohannis, din ce surse vă informați? Știm că nu aveți consilier specializat pe relația cu Republica Moldova, de aceea v-a fost înaintată în mod repetat solicitarea de a desemna un specialist în Administrația Prezidențială care să contribuie la crearea și promovarea unei poziții coerente și corecte față de populația dintre Prut și Nistru. Este oare cineva care vă sfătuiește prin telefon, voce gravă care pronunță obsesiv cuvântul „federalizare”?
Ați putea fi cel mai puternic om în stat, însă preferați să rămâneți doar „în stat”, la Masa tăcerii.
Domnule președinte Klaus Iohannis, după ce ați lăsat tinerii Moldovei să se așeze pe gresia din Cotroceni, după sute de kilometri merși pe jos, din Chișinău la București, de acasă – acasă, acum lăsați o populație întreagă să (se) răcească în relația cu România? Aveți idee câți români presupune republica aceasta decisă de Ribbentrop și Molotov?
Consultați cifrele, doar vă sunt prietene.
Domnule președinte, ne-ați obișnuit cu vorba puțină. Așteptam să contrabalansați cu fapta, nu cu gafe. România trebuie să fie acum alături de cetățenii Republicii Moldova, alături de Maia Sandu, pentru a nu reveni la vremuri de tristă aducere-aminte (2001-2009), pentru ca la Prut să nu se instaleze iar sârma ghimpată.
Hai, puteți, mai sunt trei zile până la turul II al alegerilor prezidențiale.
P. S. Fie vremea cât de rea, noi pe Maia o vom vota!