Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de o parte dintre preoţii din Episcopia de Bălţi a făcut luni o vizită la Mănăstirea Suruceni, unde s-a închinat sfintelor moaşte ale Sfântului Episcop Dionisie Erhan, ierarh al Mitropoliei Basarabiei. În contextul pelerinajului, acesta a îndemnat la continuarea lucrărilor înaintașilor.
„Ne-am dorit mult ca în această perioadă a Postului Naşterii Domnului să mergem, împreună cu preoţii din Episcopia de Bălţi, la Mănăstirea Suruceni şi să ne închinăm moaştelor Sfântului Dionisie. Suntem în Anul Centenar, an când s-au împlinit o sută de ani de la Marea Unire şi rânduiala lui Dumnezeu face ca anume în acest an să fie descoperite moaştele Sfântului Dionisie, ierarh al Mitropoliei Basarabiei, cunoscut promotor hotărât la unirii Basarabiei cu Patria Mamă România. A fost duhovnic a peste optzeci de procente dintre ei care au votat Unirea la 27 martie 1918. Nimic nu este întâmplător. Descoperirea este un semn. Dar ca să vezi semnul este nevoie de lumină. Pentru că lucrurile lui Dumnezeu se văd în lumină. Ele sunt lumină şi pentru a le vedea avem nevoie de lumină. Adevărul este lumină şi când te afli în adevăr vezi lucrurile lui Dumnezeu. Sfântul Ierarh Dionisie a propovăduit toată viaţa adevărul despre Dumnezeu şi despre neamul său – neamul românesc. Aici la racla sfântului luăm şi o lecţie de istorie adevărată şi de întărire pentru a fi misionari ai Evangheliei şi ai neamului din care, a rânduit Dumnezeu, să facem parte. Aici la racla sfântului ne umplem de curaj şi ne încredinţăm că ceea ce facem noi, clericii Mitropoliei Basarabiei, din 1992 încoace, este ceea ce trebuie să facă un slujitor al Domnului în acest spaţiu, să promoveze adevărul, să promoveze lumina. Şi faptele noastre, ne artă Sfântul Ierarh Dionisie, sunt drepte în faţa lui Dumnezeu. Cu credinţă în Dumnezeu să continuăm lucrarea înaintaşilor. Să ne arătăm în continuare, aşa cum a fost şi Sfântul Dionisie – viteji în Legea creştină Strămoşească şi neşovăielnici în dragostea de Neam. Vedem de la Sfântul Ierarh Dionisie că sfinţenie înseamnă şi să lucrezi pentru unitatea neamului din care faci parte, pentru că în această lucrare eşti cu Duhul Sfânt. Dumnezeu vrea neamurile unite”, a spus Preasfinția sa.
Preasfinţitul Părinte Antonie a fost ales ca Episcop de Bălţi din Mitropolia Basarabiei,cu majoritate de voturi de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în luna mai a acestui an.