33 de artiști din Republica Moldova cu 65 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă sunt expuși la Muzeul Cotroceni din București până pe data de 27 martie, când se împlinesc 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Expoziţia de artă contemporană „Republica Moldova – Conexiuni convergente” este curatoriată de Tudor Zbârnea, directorul general al Muzeului Naţional de Artă al Moldovei și cuprinde lucrări semnate, printre alţii, de Elena Bontea şi Sergiu Cuciuc, artişti care s-au lansat în anii ’60, Simion Zamşa, Elena Karacenţev, Dumitru Bolboceanu, Ghenadie Jalbă din generaţia ’80 – ’90 sau artişti mai tineri, precum Igor Svernei, Florina Breazu, Gheorghe Ţărnă, Victor Macovei, Ruslan Tihonciuc.
Potrivit unui comunicat al Muzeului Naţional Cotroceni, proiectul expoziţional doreşte să aducă în atenţia publicului libertatea opţiunilor artistice atât de orientare modernă, cât şi tradiţională a creatorilor basarabeni.
„Muzeul Naţional Cotroceni este onorat că poate prezenta, într-un moment plin de semnificaţie, această selecţie reprezentativă pentru arta plastică de peste Prut. Ne dorim să continuăm colaborarea cu Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, dar în aceeaşi măsură am fi încântaţi să putem sprijini iniţiative culturale prin care artişti din România şi Republica Moldova să aibă ocazia de a expune împreună în ţară sau în străinătate”, a precizat Liviu Jicman, directorul general al Muzeului Naţional Cotroceni, citat în comunicat.
Expoziţia va putea fi vizitată în Spaţiile Medievale ale Muzeului Cotroceni, în cadrul turului expoziţional, fără programare, sau în cadrul turului complet de vizitare a Muzeul Naţional Cotroceni.