Asociația Dominocost din București a lansat o petiție către Universitatea „Ovidius” din Constanța, prin care solicită anularea tezei de doctorat a lui Dan Marian Mirea, „protejatul-șofer” al directorului general adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”pentru românii de pretutindeni Nicolae Brînzea. Asociația susține că cei doi angajați ai Institutului se fac vinovați de înșelăciune în dauna banului public, fals, uz de fals și abuz în serviciu, aspecte care aduc prejudicii de imagine și credibilitate Universității „Ovidius”, în special Școlii doctorale de Teologie.
Asociația cere Universității „Ovidius”:
- ANULAREA TEZEI DE DOCTORAT A NUMITULUI MIREA DAN MARIAN, susținută în data de 25 iunie 2019 în cadrul UNIVERSITĂȚII „OVIDIUS” DIN CONSTANȚA
Solicităm acest aspect din următoarele considerente:
În fapt, sus-numitul Mirea Dan Marian și Brînzea Nicolae, nașul acestuia, conf. univ. dr. la Universitatea Pitești, refernt în comisia de doctorat a lui Mirea Dan Marian, sunt angajați, cu normă întreagă, la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH), instituție bugetară. În perioada anterioară și ulterioară datei de 25 iunie, când a susținut teza de doctorat la Constanța, Mirea Dan Marian a prezentat 120 de zile de concediu medical la IEH, iar Brînzea Nicolae a prezentat la IEH concedii medicale însumând 90 zile, drept pentru care au încasat lunar salarii din banii statului român. Potrivit diagnosticului pus sub parafa aceluiași medic din Pitești, ambii sufereau de hepatită cronică, având în concediile medicale menționat codul 580. În fapt, deși este vorba despre o boală care necesită repaus, cei doi au avut activitate pe 25 iunie 2019 la Universitatea „Ovidius” din Constanța, în contextul susținerii tezei de doctorat a lui Mirea Dan Marian, „Înțelepciune și sfințenie – direcții în desăvârșirea omului după Noul Testament și gândirea filosofică”, sub conducerea științifică a ÎPS Teodosie.
Sus-numiții nu au solicitat concediu de la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în cadrul căreia ambii sunt preoți, ceea ce înseamnă că au fost la serviciu și au luat salariul integral. În fapt, în perioada în care cei doi se aflau în concedii medicale de la IEH, plătite din banii publici, sus-numiții se deplasau între Pitești, București și Constanța, unde oficiau slujbe (Mirea Dan Marian și Brînzea Nicolae), predau (Brînzea Nicolae) și susțineau sau supervizau teza de doctorat (Mirea Dan Marian, respectiv, Brînzea Nicolae).
În drept, sus-numiții comiteau infractiunea de înșelăciune în dauna banului public, fals, uz de fals și abuz în serviciu, întrucât nu erau în realitate bolnavi și încasau salariul de la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, precum și celelalte salarii aferente celorlalte ocupații ale dumnealor. În drept, prezența lor la susținerera tezei de doctorat atestată de Universitatea „Ovidius” este ilegală, imorală și neetică.
Prezența în același timp în concediul medical de la IEH, plătit de stat, în activitățile din cadrul bisericilor în care activează ca preoți, plătită și din bani publici, precum și la susținerea unei teze de doctorat care va aduce măriri salariale plătite la IEH și la biserică tot din bani publici, arată cum sus-numiți păgubesc și cheltuiesc banii publici și cu acordul indirect al Universității „Ovidius” din Constanța.
Universitatea „Ovidius”, ca institutie bugetară, și decidenții săi, în calitate de funcționari publici plătiți din bani publici, trebuie să vegheze la buna și diligenta cheltuire a banului public, fără să acorde titluri academice persoanelor care încalcă legea și iau în mod ilegal și necuvenit bani publici.
În urma analizei comportamentului care se abate de la normele legale al sus-numiților, suntem îndreptățiți să concluzionăm că unul dintre scopurile susținerii tezei de doctorat de către Mirea Dan Marian vizează obținerea de venituri sporite de la bugetul de stat, atât la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, cât și prin ocupația de preot a lui Mirea Dan Marian în cadrul Bisericii „Sfântul Stelian” din Pitești, județul Argeș.
2. ÎNCETAREA ORICĂROR COLABORĂRI între numiții MIREA DAN MARIAN ȘI BRÎNZEA NICOLAE cu UNIVERSITATEA „OVIDIUS” DIN CONSTANȚA
Solicităm acest aspect din următoarele considerente:
- Colaborarea cu sus-numiții nu corelează cu profilul moral al Universității „Ovidius”, și cu atât mai puțin cu profilul moral al Catedrei de Teologie, care reprezintă un etalon moral și etic pentru societate.
- Colaborarea cu sus-numiții vă aduc grave prejudicii de imagine și credibilitate.
- Colaborarea cu sus-numiții poate induce opiniei publice ideea că Universitatea „Ovidius” din Constanța achiesează la infracțiunile săvarșite de către aceștia: fals, uz de fals, înșelăciune și abuz în serviciu, în contextul susținerii tezei de doctorat a lui Mirea Dan Marian, și poate sugera o complicitate cu aceștia, în același context.
Pe această cale, vă aducem la cunoștință că împotriva sus-numiților există o plângere penală aflată în lucru la Direcția Națională Anticoruptie, la București, referitoare la numeroase fapte penale, incluzând și susținerea în mod ilegal a tezei de doctorat de către Mirea Dan Marian, în prezența lui Brînzea Nicolae, în calitate de referent, în Comisia doctorală, la Universitatea „Ovidius” din Constanța, în data de 25 iunie 2019.
Subliniem încă o dată că sus-numiții, prin comportamentul ilegal, mincinos și lacom, nu fac cinste corpului universitar și nici ordinului preoțesc.
Anexăm documente relevante privind modul în care sus-numiții folosesc fondurile publice destinate Republicii Moldova și comunităților românești din Ucraina, Serbia, Bulgaria și Balcani, pentru excursiile lor în Italia, Spania sau Israel.
De asemenea, vă prezentăm modalitatea în care Brînzea Nicolae cheltuie banii publici pentru protocol (ilegal în instituția publică Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni) și pentru a se deplasa zilnic între Bucuresti și Pitesti cu mașina Institutului, condusă de sus-numitul Mirea Dan Marian.
Toate aceste cheltuieli, destinate asigurării confortului personal, din banul public, sunt efectuate și în condițiile în care Brînzea Nicolae a moștenit de la doamna Eleonora Brătianu, conform declarației de avere, apartamente în Bucuresti, sute de hectare în Năvodari, zeci de hectare de pădure, parte din vila Florica (vilă de patrimoniu, pe care după moartea doamnei Eleonora Brătianu, s-a grăbit să o cedeze pe o sumă consistentă, tot statului român, mai exact, Ministerului Culturii, în cadrul căruia Brînzea Nicolae a avut funcție), clădirea unei biserici (pe care se luptă să o „privatizeze” din cadrul Bisericii Ortodoxe Române).
Sus-numitul Brînzea Nicolae, duhovnic al doamnei Eleonora Brătianu, a devenit moștenitor al acesteia promițând că va veghea ca bunurile lăsate moștenire să ajungă în folosința enoriașilor, a întregii parohii.
Sus-numitul Brînzea Nicolae a fost invalidat de colegii universitari din cadrul Universității Pitești, unde la alegerile pentru postul de decan, în urma unor intervenții nedemne pentru un prelat și un cadru universitar, a pierdut alegerile cu brio.
Totodată, Brînzea Nicolae a fost demis din postul de vicar al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului în urma faptului dovedit de a fi membru al masoneriei.
Alt fapt cu totul și cu totul curios este că Brînzea Alexandra, fiica sus-numitului Brînzea Nicolae, a fost angajată la Institutul Cultural Roman (ICR), instituție bugetară unde Brînzea Nicolae a lucrat anterior și unde actualmente lucrează pe post de director general al Direcției Generale Economice Zlotea Angela, fostă salariată la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, adusă de numitul Brînzea Nicolae în Institut pentru controlul financiar preventiv, și care nu a avut probleme în a lucra atât la ICR, cât și la IEH în același timp, semnând condicile de prezență ale ambelor instituții publice.
Toate aceste documente și materiale din presă relevă caracterul rapace și lacom, dorința de a epata și a parveni material a numitului Brînzea Nicolae, lucru nedemn pentru un om al bisericii și care se dorește a fi cadru universitar, iar aceste trăsături i le-a inoculat pe parcursul anilor și protejatului Mirea Dan Marian.
Cu respect și cu încredere în standardele academice, legale, etice și morale ale conducerii Universității „Ovidius” din Constanța și a IOSUD-UOC,
Asociatia Dominocost
București
https://jurnaluldearges.ro/nicolae-brinzea-reclamat-constituire-grup-infractional-organizat/
https://jurnaluldearges.ro/interviu-ziarista-activista-care-demascat-gruparea-branzea/
https://jurnaluldearges.ro/popa-branzea-soferul-preot-tras-200-zile-concediu-medical/
https://jurnaluldearges.ro/adio-iluzii-popa-branzea-apucat-taie-padurea-bratienilor/
Scandalu-i cât casa! Blocaj total în activitatea Institutului Eudoxiu Hurmuzachi
Preotul-mason care huzureşte pe spatele românilor de pretutindeni