O delegație a Institutului Cultural Român (ICR) se află într-o vizită în regiunea Cernăuți. Delegația din care face parte Andrei Novac, directorul Centrului Național al Cărții și Bogdan Tănase, directorul Cabinetului președintelui ICR, a avut o întâlnire cu colectivul de redacție al revistei de istorie și cultură „Glasul Bucovinei”, care apare trimestrial, informează Agenția BucPress.
Întâlnirea a avut loc la sediul Bibliotecii „Glasul Bucovinei”, filială a Editurii „Alexandru cel Bun”, fiind discutată situația presei de limba română din Cernăuți, proiectele editoriale realizate în ultimul an, dar și necesitatea susținerii apariției revistei științifice de istorie și cultură „Glasul Bucovinei”.
Potrivit sursei, la întâlnire au participat redactorul-șef al revistei „Glasul Bucovinei”, Alexandrina Cernov, membru de onoare al Academiei Române, membrii colectivului de redacție și colaboratorii Bibliotecii „Glasul Bucovinei”: Marin Gherman, Cristina Paladian, Natalia Luchiniuc-Proțiuc și Vladimir Acatrini.
Andrei Novac, directorul Centrului Național al Cărții, a dat asigurări că va depune toate eforturile necesare pentru susținerea apariției în continuare a unicei reviste științifice românești din Cernăuți „Glasul Bucovinei”, menționând că ICR desfășoară o serie de proiecte care au ca scop păstrarea și dezvoltarea patrimoniului cultural al românilor din Ucraina.
Delegația ICR a mai vizitat Catedra de Filologie Română și Clasică de la Universitatea Națională din Cernăuți, unde a dialogat cu studenții și a oferit cărți editate la Centrul Național al Cărții.
Au fost vizitate Memorialul de la Fântâna Albă, unde au fost masacrați mii de români în 1941 de regimul comunist, localitățile Cernauca, Toporăuți și Cetatea Hotin, a mai precizat sursa citată.