Un grup de copii din comuna Mahala, regiunea Cernăuți, condus de primarul Elena Nandriș a venit la București și i-a colindat pe angajații de la Primăria Sectorului 4. Gestul de reconoștință a venit după ce, Primăria Sectorului 4 al Municipiului București a construit acolo prima grădiniță pentru copiii români din Cernăuți, în baza unui acord de înfrățire încheiat acum câteva luni.
„Este foarte greu pentru unii oameni să înțeleagă prin ce treceți, până când nu văd ce simțiți dumneavoastră și unde vă desfășurați activitatea, Cedeți-mă, din acest motiv aparare această lipsă de înțelegere. Însă, este foarte important să vedeți că nu sunteți singuri și nu doar prin cuvinte”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.
La rândul ei, Elena Nandriș, primarul comunei Mahala, regiunea Cernăuți, a ținut să le mulțumească românilor de la București pentru că nu uită de românii din afara țării. „Cea mai scumpă chestie pentru noi este să ne lase bunul Dumnezeu să vorbim în limba noastră cea română. Să putem vorbi, să putem cânta, să putem să ne rugăm în limba în care ne-am născut. Vă mulțumesc mult că ne sunteți alături, iar prietenia noastră și ajutorul oferit de dumneavoastră a ajuns până la Kiev. Mulțumim tuturor bucureștenilor sectorului 4 pentru ajutorul acordat. Am demonstrat la toată Ucraina că România, într-adevăr, are grijă de noi. Noi ne luptăm să rămânem, în continuare, români”, a declarat Elena Nandriș, primarul comunei Mahala din regiunea Cernăuți.
Amintim că, după mai bine de 20 de ani, cei peste 7.000 de români din comuna Mahala, o localitate cu patru sate, din regiunea Cernăuți, au o grădiniță unde să își ducă copiii. Primăria Sectorului 4 al Municipiului București a sprijinit financiar comunitatea, în baza unui acord de înfrățire care a fost încheiat în urmă cu câteva luni.
Proiectul este menit să-i sprijine pe românii din localitățile Mahala și Ostrița, din Cernăuți, prin construirea a trei unități de învățământ, două grădinițe, o școală și o bibliotecă.
Grădinița are 120 de locuri și este singura unitate de învățământ destinată preșcolarilor din zona respectivă. Valoarea proiectului a fost de 50 de mii de euro.